top of page
  • Baby Steps and Finance

Meie tütar on üheaastane!




Aeg lendab! Alles sündis siia ilma meie väike M ja juba oleme pidanud tema esimest sünnipäeva. Eelmisel nädalavahetusel käisid meil külas mõned sõbrad, helistasime Mi vanavanematele ja saime palju-palju kingitusi, lilli ja kaarte.

Tähtsad sündmused ja arengud

Üks-kaks nädalat enne üheaastaseks saamist hakkas M toe najal püsti tõusma. Nüüd oskab ta juba mõne külgsammu teha ja isegi toe najal otsesamme teha.

Endiselt on tal kaks sõna ("kiki" ja "aitäh").

Ta soovib kogu aeg ja igale poole ronida. Ta oskab väga hästi diivanile, aga ka trepist üles ronida. Seda lubame tal ka järelvalve all teha.

Söömine

M saab hommikuti endiselt rinda. Lisaks saab ta u 300 ml rinnapiimaasendajat, mida asendame järk-järgult hariliku lehmapiimaga. Eelseisvate kuude jooksul sooviksime ka teda võõrutada pudelist ja pakkuda talle piima topsist.

Tahke toidu osas saab M endiselt osaliselt poest ostetud beebitoitu, aga järjest rohkem ka tavalist kodutoitu. Keeruline on see, et M on õhtusöögiks valmis enne kui meie oma söögi valmis oleme saanud. Seetõttu annamegi talle sageli poetoitu, mis meil juba kodus olemas on. Peame üritama talle juba eelmisel päeval toidu valmis panna.

Magamine

Mi ööuni kestab kl 19 kuni umbes 6:45ni. Kodus on tal kaks, päevahoius üks päevaund. Kokku magab ta ööpäevas umbes 13-14 tundi.

M magab endiselt lutiga (uneväliselt ta lutti ei saa) ja seetõttu on minu eesmärgiks järgmise poole aasta jooksul ta lutist võõrutada.

Meelistegevused

Mile meeldib väga raamatuid vaadata. Tema lemmikraamatuks on "Beebi avastab", kus ta saab erinevaid nuppe ja rattaid liigutada ja erinevaid mustreid katsuda. Lisaks meeldib talle väga igasuguseid asju teiste asjade sisse panna, see tuleb tal ka hästi välja ning ta on siis ka üsna keskendunud.

Mil on uus mäng - kui ta diivanil või suures voodis on, kukutab ta end selili. Ta on väga seikluslik, talle meeldib hüpitamine, kiigutamine ja muude trikkide tegemine.

Praegu on Mi lemmikmänguasjadeks igasugused lihtsad pusled ja asjad, mille sisse ta teisi asju panna saab (nt topsik ja loomakuju).


Ajakava

6:45 "Tere hommikust!" Rinnapiim, mähkmevahetus

7:15 hommikusöök

8:15 päevahoidu minek

(9:30 esimene uinak, kui ta kodus on)

10:30 vahepala

12:00 lõuna

12:30 ainus uinak, kui tal päevahoius on / 13:30 teine uinak, kui ta kodus on

15:00 vahepala

17:30 õhtusöök

19:00 "Head ööd!"

Statistika

Täna käisime Miga kontrollis ja vaktsiine saamas. M kaalub 9,22 kg ja on 77 cm pikk. Ta kannab suurust 74, kuid kui nüüd midagi ostan, valin suuruse 80, et neid asju mõne aja pärast selga panna. Uskumatu, et ta on aastaga kasvanud pea 6 kg ja 25 cm!


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Keele arengust (1a9k)

Alustuseks mainin, et tegu on kolmes keeles üles kasvava lapsega, kelle ema räägib temaga eesti ja isa inglise keelt ja lasteaias õpib ta juurde veel hollandi keele. M hakkas lalisema umbes 8-kuusena.

bottom of page