top of page
  • Baby Steps and Finance

Säästueesmärgid (2020. aasta)

Updated: Dec 28, 2020


Pildi allikas: Media from Wix


Igal aastal paneme paika oma säästueesmärgid. Mõned neist on pikaajalisemad, osalised aga selleks, et kuigi saaksime maksta antud summa välja kohe, siis vahel on hea raha koguda ning ostu üle korralikult järele mõelda.


Minu ja abikaasa ühised eesmärgid:

- eluase: eelkõige raha, millega teha eluasemelaenu lisamakseid, võimalik, et ka suuremateks kulutusteks eluasemele. Automaatselt kanname siia üle 50 EUR kuus, aga suur osa kuu lõpus meie ühisel kontol olevast 'ülejäänud' rahast kanname samuti siia.

- auto: automaatselt kanname siia üle 20 EUR, lisaks panustame olenevalt igakuistest kuludest.

- lapse tulevik: iga kuu paneme sellele säästuarvele 100 EUR, plaanis on avada Coop panga lastehoius (intressiks 2% aastas) ning raha sinna koguma hakata. Sissetulekute muutumisega soovime sellele arvele rohkem raha kandma hakata, et lapsel oleks täiskasvanuks saades võimalik tasuda (ülikooli)õppe ning juhilubade eest.

- 2021. aasta ravikindlustuse makse: Hollandis tasume oma ravikindlustuse eest ise. 2020. aasta oli esimeseks korraks, kui maksime terve summa jaanuaris terve aasta eest korraga ette, kuna nii on võimalik saada umbes 1-2% soodustust. Enne maksin selle eest palga kaudu, seetõttu polnud aastamakse võimalik. 2021. aasta ravikindlustuse eest soovime aga samuti tasuda korraga, selleks kanname iga kuu sinna üle vastava summa.

- robottolmuimeja: kuna soovime aja kokkuhoiu huvides soetada robottolmuimeja, siis paneme igakuiselt kõrvale 50 eurot, et selle ostu huvides korralikult järele mõelda.

- kuivati: võimalik, et soovime osta kuivati, peamiselt lasteriiete (ja riidest mähkmete jaoks - jah, teame, et see pole kõige parem, kui neid sinna panna) jaoks. Igakuiselt soovime kõrvale panna 50 eurot.


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Keele arengust (1a9k)

Alustuseks mainin, et tegu on kolmes keeles üles kasvava lapsega, kelle ema räägib temaga eesti ja isa inglise keelt ja lasteaias õpib ta juurde veel hollandi keele. M hakkas lalisema umbes 8-kuusena.

bottom of page