top of page
  • Baby Steps and Finance

Teine trimester (14.-27. rasedusnädal)

Updated: May 21, 2020

Teine trimester möödub linnutiivul. Õpingute osas on kiire, tööl natuke vaiksem. Looteanatoomia uuringu ajal panen esimest korda selga rasedate teksad, pluusid veel hiljem. Tagasi vaadates oleksin neid võinud varem kasutada hakata, sest tegu on teatavasti üsnagi aeguvate riietega...

22. rasedusnädalal saame oma esimese päris kodu võtmed ning neli päeva pärast seda lendame Eestisse puhkusele. Kahetunnine lend mind muretsema ei pane, kuid igaks juhuks võtan kaasa rasedakaardi ning fit-to-fly kinnituse ämmaemandalt. Lennukis kõnnin usinalt ringi, et tromboosiohtu vähendada. Märkan teise trimestri vaevusi - esimest korda elus on mul kõrvetised. Samuti muutub saapapaelte sidumine ebamugavaks ning jalad kipuvad krampi minema.


Pilt: Imekaunis Oxford


Puhkuse lõpetame Londonis ja Oxfordis, tegu on igati ideaalse reisiga - käime iga päev vähemalt ühes muuseumis, kõnnime ligi kümme kilomeetrit ning einestame erinevate riikide kööke esindavates restoranides. Boonusena on rasedus poole peal natukenegi märgatavaks muutunud, niisiis saan aeg-ajalt ühistranspordis eelisjärjekorras istuma. Raseduse ajal reisimisest soovin aga veel eraldi kirjutada.

27. rasedusnädala esimesel päeval on meie jaoks suur tähendus - nimelt kolime! Kauaoodatud hetk on käes. Hommikul tõstan veel (mitte sugugi raskeid) kaste, kuid abikaasa lõpetab selle nalja kiiresti ära. Sõprade abiga oleme nelja tunniga kolitud ning ööbime esimest korda päris oma kodus. Kodus, kuhu sünnib meie oma päris laps. Uskumatu!

Vahetult enne kolimist soetame ka esimese suurema lapsele vajaliku eseme, nimelt teise ringi käru. Pärast kolimist saame aga lapse tuba sisustama hakata.

Sporti tegin endiselt usinalt - pärast seda, kui harilik jooga ebamugavamaks muutus (nii 20. nädala paiku), hakkasin käima rasedate joogas. Jooksutrenni hakkasin samuti tegema grupi asemel iseseisvalt - sellest aga pikemalt loos, mis räägib rasedana spordi tegemisest.


Pildid:

Vasakul: 15+1 nädalat

Keskmine: poolel teel, 20+1 nädalat

Paremal: 24+1, minu jaoks väga eriline nädal, sest beebi võib nüüd emakaväliselt (suure abiga) ellu jääda. Oleme Londonis, nagu näha.







6 views0 comments

Recent Posts

See All

Keele arengust (1a9k)

Alustuseks mainin, et tegu on kolmes keeles üles kasvava lapsega, kelle ema räägib temaga eesti ja isa inglise keelt ja lasteaias õpib ta juurde veel hollandi keele. M hakkas lalisema umbes 8-kuusena.

bottom of page